pátek 20. ledna 2017

Thomas Lex

je pseudonym autorského dua skládající se z Lexe Hrabe a Thomas Voorhies, kteří se potkali v spisovatelském kroužku v Los Angeles.Jejich přátelství se rozvinulo, když se pokoušeli jeden druhého ohromit ukázkami z bizarních filmů. V roce 2005 spolu začali psát scénáře. Jejich první román, Karanténa: Samotáři, získal skvělou recenzi od Booklist a Huffington Post Books jenž tuto knihu označili za "jednu z nejlepších knih, které jsem kdy četl." 

Lex vystudoval drama a angličtinu na University of Virginia a pracoval jako herec, režisér a spisovatel. Thomas absolvoval s bakalářským titulem výtvarné umění na Rhode Island School of Design, a nyní píše a vystavuje své realistické olejomalby v Los Angeles.

(text je z internetu)

Karanténa Samotáři
Odmaturuj nebo zemři!

Byl to jen další obyčejný den na McKinleyho střední škole. Dokud školou neotřásl mohutný výbuch. Samotář David Thorpe se pokusil pomoci svému učiteli angličtiny. Ten mu však zemřel přímo před očima. A to byl jen začátek. McKinleyho střední škola se změnila v nejhorší noční můru. Všichni studenti jsou napadeni virem, který je pro dospělé smrtelný. Škola je v karanténě pod dohledem armády. Všichni učitelé jsou mrtví. Z nevinných skupinek studentů se vytvořily násilné gangy. Bez nich není naděje na přežití. David nemá svůj gang. Má jen mladšího bratra Willa a s ním stojí proti celé škole. V tomto děsivě temném a vzrušujícím románu Lex Thomas přivádí čtenáře do školy, kde děti nebojují o popularitu. Tvrdě bojují, aby přežily.
(text je z internetu)

Není to můj oblíbený žánr, ale knížka je napínavě napsaná......další knihy dvojice autorů si asi nepůjčím:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana