neděle 1. ledna 2017

PETERS Elizabeth

Barbara Mertz (narozená 29. září 1927) je americká autorka, která píše pod pseudonymy Elizabeth Peters a Barbara Michaels. Má titul PhD od University of Chicago v oboru egyptologie, kterou studovala spolu s Johnem A. Wilsonem, diplom získala ve věku 23 let. Napsala dvě knihy o starověkém Egyptě, píše i detektivní romány plné mysteriozních tajemství a napětí. (text je z internetu)
Nebeská  řeka
Emersonovi si užívají klidné léto v Anglii. Nenechají se rušit ani amatérským archeologem Morleym, který má důkazy o pokladu nesmírné ceny v jeruzalémském chrámu. K výpravě se přidají, až přijde žádost přímo z královského paláce, aby na Morleyho podivnou činnost dohlédli. Amélie chce uvědomit syna Ramsese, který ve stejné oblasti pátrá po starohebrejských vykopávkách, ale po tom jako by se slehla zem... 


Lev v údolí
Dobrodružný román situovaný do Egypta v posledních letech 19. století, líčí zápas anglických archeologů s organizovanými vykradači hrobů.
Rodina anglického archeologa s půvabnou ženou a neposlušným osmiletým synem pracuje na vykopávkách v hlubinách pouště. Práci narušují nejenom divoké kousky přemoudřelého dítěte, ale hlavně strach před bandou zločinců, kteří se zajímají o objevené poklady. Jejich vůdce však zatouží po půvabné Angličance a z toho plyne řada dramatických okamžiků a to je také příčinou jeho konečného pádu. Nenáročná knížka je psána s lehkým humorem.

(text je z internetu)

Kletba zlatého ptáčka
Na začátku nové sezony odcestuje proslulý archeolog Emerson do Údolí králů. Po příjezdu do Egypta čelí jeho rodina záhadným útokům. Zčistajasna se u nich objeví zaměstnanec britské rozvědky v přestrojení. Naléhavě žádá o úkryt před neznámými pronásledovateli a o rozluštění jakéhosi podivného zašifrovaného dokumentu. Do toho všeho obletí svět senzační zpráva: archeologové objevili nevypleněnou hrobku faraona Tutanchamona! 
(text je z internetu)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana