pátek 31. ledna 2014

Velká čtecí výzva na rok 2014 – shrnutí za leden

V prvním měsíci roku 2014 se mi do Výzvy podařilo přečíst víc knížek, než jsem předpokládala a tak jsem velmi spokojená a mám radost, že jsem do společné akce šla. Do svého seznamu jsem zapsala celkem 14 různých titulů. Na základě tohoto výsledku jsem rozšířila svůj zvolený rozsah Výzvy o knížky podle abecedy. 

V lednu jsem také dočetla půjčenou knížku Od začátku do konce, kterou jsem měla rozečtenou již v předchozím roce a proto jsem ji do Výzvy nezapsala, ale najdete ji v mojí knihovničce pod jménem autora. 

Přečetla jsem i jednu pro mladší školáky, náhodou se mi dostala do ruky, a tak jsem si řekla, proč ji nepřečíst a neporovnat posun v dětské literatuře od dob mého dětství. Ve Výzvě ji nenajdete, byla to knížka Jak se zbavit mstivý Soni – je psána s nadsázkou a docela jsem se při jejím čtení bavila.


Pro měsíc únor mám doma slušnou zásobu vypůjčených děl a tak se opět ponořím do literárních příběhů a detektivek. Mám i čtvrtou část Přemyslovské epopeje a moc se těším na její čtení. Až přijde jaro, nebudu mít na knížky tolik času, jak bych si představovala, bude spousta jiných činností a možnost být co nejdéle venku odsune knížky do pozadí. Ale jak se znám, určitě něco číst budu:-)

obrázek je z internetu

5 komentářů:

  1. Zuzanko jsi dobrá! Tolik knih za jeden měsíc, docela ti tu možnost závidím.Budu tu mou absenci čtení muset začít řešit! zdravím, hezký páteční večer. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzko jsi pilná čtenářka :-)
    Jako dítě jsem ležela v knihách pořád..... stejně mi připadá, že tenkrát byly knihy nějak čtivější než dnes... dneska jdu do knihovny, prolistuju deset knih, ale do žádné se nemůžu začíst....

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsi teda Zuzko, opravdu čtenář, já mám přečteno 7 a osmou dočítám :-))

    OdpovědětVymazat
  4. fakt jsi dobrá, já to trochu přecenila...
    nějak nestíhám

    OdpovědětVymazat
  5. Zuzko závidím kolik jsi toho přečetla. Já teď kromě každodeního večerního čtení naší princezně skoro nečtu. Nebudu se vymlouvat, že nemám čas, ale nějak mám jiné priority - pletení a háčkování. Jo čtu blogy, ale to se asi nepočítá. Ráda jsem si četla před spaním a snad letos v létě se k tomu vrátím. Zatím s náma spí v ložnici prcek a tak nechci malého rušit.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana