neděle 4. května 2014

DENKER Henry

se ve svých románech zabývá lékařskou či právnickou etikou.

Adopce
Mladá dívka dá k adopci své novorozeně, její přítel je začínající herec a nechce mu zničit kariéru. Po dvou letech, když už je slavným seriálovým hercem a ji vypátrá a zjistí, že jeho syn byl adoptován. Rozpoutá se soudní spor o dítě. Jak rozhodne soudce? Příběh je napínavý do poslední stránky:-)

Lékaři
Naděje
Chybná diagnóza
Volba

Doktorka
Neuroložka Jean bojuje se svým osudem, vedením nemocnice i o zdraví svých pacientů. Může být dítě z "dobré" rodiny týráno? Obhájí lékařka svůj názor a prosadí navržený léčebný postup?
Dar života
Šance
Nejtěžší zkouška
Sestřička
Domov pro Kathy

Labyrint
David Kirk patří mezi nejvyhledávanější odborníky v oblasti trestního práva. Jako úspěšnému advokátovi se mu klienti jenom hrnou, a proto se zpočátku zdráhá přijmout obhajobu mladého fotografa, který je obviněn z vraždy mladé herečky. Případ ho však zaujme ve chvíli, kdy zjistí, že policie podezřívá fotografa jen z jediného důvodu, kterým je blízký vztah se zavražděnou. V průběhu vyšetřování se Kirk postupně dostává do slepých uliček a beznadějných situací, což je pro protřelého právníka něco zcela nového. A když dojde k samotnému soudnímu procesu, vyplyne napovrch šokující pravda, která Davida přinutí přemýšlet o základních etických hodnotách v soudnictví 
(text je z internetu)

5 komentářů:

  1. Knížky Henryho Denkera mám moc ráda, krásně se čtou.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky, reaguji na Tvou otázku. Jarmark bude tento víkend oba dva dny v Zubrnicích. Budeme rádi za návštěvu. Přeji krásný den. Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Zuzi, nejprve moc velké díky za obsahy knih, které tu uvádíš. Ráda se občas taky začtu, ale času je málo. Chodím si půjčovat do knihovny, tak alespoň mám zajímavá nová témata.
    Ten recept na bezlepkovou buchtu: smícháš 4 vejce, 100 ml oleje, 100 ml vlažné vody a 200 g cukru, potom přidáš 250 g bezlepkové mouky Jizerky, asi půl sáčku prášku do pečiva. Vše pečlivě promíchat, aby nebyly kousky.
    Nahoru dávám kompotované ovoce, pokud mám čerstvé, je samozřejmě lepší. Pak ještě posypu rozlámanými vlašskými ořechy, vanilkovým cukrem a skořicí a dám péct. Já si obvykle buchtu ještě nakonec cukruju, protože jsem sladkomilec......:-)
    PS: Zuzi, recept je na menší pekáček, takový jak mám vyfocený v blogu. Dobrou chuť! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Mili, děkuji a recept, buchtu zkusím:-) O knížkách píšu minimum, jenom abych věděla o čem je, nechci prozradit děj pro další čtenáře, sama to nemám moc ráda. Mrkni na první příspěvek se štítkem Velká čtecí výzva 2014 - tam si určitě vybereš. Také chodím do knihovny - dokonce do třech:-) ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana