sobota 15. března 2014

KEPLER Lars

je pseudonym, pod kterým společně píší manželé Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexandr Ahndroril.

Písečný muž
Když jsem si tento kriminální román vyzvedávala v knihovně, říkala mi knihovnice, že je velmi čtivý. Mohu její slova jenom potvrdit. Začala jsem v pátek večer a dnes brzo ráno jsem pokračovala a nedokázala jsem se odtrhnout, dokud jsem nedočetla poslední stranu. A to jsem si říkala, že se bude dobře číst po chvilkách, má hodně krátkých kapitol.

Po letech je objeví mladý muž, který se ztratil jako malý spolu se svou sestrou. Kriminalisté znovu začnou pátrat, mysleli si, že děti se staly obětí sériového vraha. Ten je však v přísně střežené izolaci. Jak to všechno bylo? Kdo je Písečný muž? Moc hezká detektivka a určitě si půjčím i další knížky autorů, kteří žijí a společně píší ve Švédsku. 

obrázek je z internetu

Svědkyně ohně
Inspektor Linna řeší vraždu mladé dívky a ošetřovatelky ve středisku speciální péče pro mládež. Jak souvisí tyto případy s minulostí a dokáže včas zabránit další smrti? Co znamenají vidiny Flory a je nějaká souvislost s vyšetřovaným případem?
Opět velmi čtivý příběh:-)


Hypnotizér
Kriminální komisař Linna vyzve ke spolupráci na hledání vraha jedné rodiny psychiatra Barka a požádá ho o hypnózu chlapce, který jako jediný přežil rodinný masakr. Jsou překvapeni tím, co se dozví. Později je unesen psychiatrův syn a Bark musí hledat ve své minulosti. Dokáží společně zalézt únosce a včas podat léky nemocnému dítěti?

Paganiniho smlouva
Utopená žena, oběšený muž - jak spolu případy souvisí a vyřeší je komisař Linna?


Stalker
Na policii je zasláno anonymní video s tajně natočenou ženou, ta je později nalezna zavražděná. I další krátká videa předcházejí zabití a tak policisté řeší série vražd.  Dokáží kriminalisté najít pachatele než znovu udeří? Pomůže jim známý psycholog a není vrahem on? Najde kolegyně zmizelného komisaři Linnu a jakou roli bude mít v případech vražd mladých žen?

Playground
Přístavní město plné násilí je nebezpečné místo. A ze všeho nejnebezpečnější je dětské hřiště.
Jasmin Pascalová­-Andersonová má hodnost poručíka švédské armády. Během mise NATO v severním Kosovu se její jednotka ocitne v boji. Jasmin ztratí dva ze svých mužů a sama je těžce zraněna. Na minutu a čtyřicet vteřin se jí zastaví srdce, načež je znovu přivedena k životu. Po probuzení mluví o své zkušenosti z klinické smrti: byla převezena do tajemného přístavního města, které představuje přechod mezi životem a smrtí a panuje v něm krutý a nespravedlivý systém. Jasmin je ze svých zážitků zmatená a rozrušená. Co se jí stalo během těch vzácných vteřin, kdy se jí zastavilo srdce? A jak se jí podařilo z města uniknout a vrátit se do života?

(text je z internetu)

4 komentáře:

  1. Ja cetla Hypnotizera a bylo to fakt mega ctive :-) a hlavne napinave

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem ráda, že se ti taky líbila, Hypnotizér je taky moc dobrý a já ostatní v knihovně nesehnala, ale ty máš lepší zdroje :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem kolegu v práci co si kupoval hodně knížky a půjčoval opravdu ty nejlepší co měl :)

      Vymazat
  3. na tu jsem někde koukala, ale nějak není moc času na čtení...Snad se k tomu někdy dopracuji:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana