pondělí 17. března 2014

HUNTER Evan

je jedním z pseudonymů  amerického spisovatele a scénáristy Salvatora  Lombina (1926 – 2005), který psal i pod jménem Ed McBain nebo Richard Marsten .

Spousta malých darebáků
Únos syna šéfa místního podsvětí propojuje čtivý popis různých typů osob spojených s mafií. Víc prozrazovat nebudu, knížka z roku 1972 stojí za přečtení.

Džungle před tabulí
Začínající učitel získá své první místo na chlapecké střední škole a těší se, jak uplatní své získané znalosti. Dokáže zaujmout své žáky a zvládne s nimi různé problémy? Kdo je vlastně vůdce třídy?


Cizoložství
Sára žije s manželem, který se věnuje své práci pro státního návladního. Když potká Andrewa a naváže s ním vztah, netuší, že to je mafiánský šéf a že její manžel shání důkazy k jeho obvinění. Na čí stranu se přidá? 

Líbá táta
Fotograf Jamie miluje svoji dospívající dceru, ale stejně si nerozumí a když uteče až do Indie jejich konflikt se vyhrotí. Vrátí se Lissie zpátky a dokáží k sobě najít cestu?

Tajemství domu Bordenů
Autor vycházel ze zápisů soudního procesu s nejslavnější americkou vražedkyní Lizzy Bordenovou. Ta byla v roce 1892 obviněna z vražd svého otce a nevlastní matky. Porota ji osvobodila a případ zůstává neobjasněn, Hunter ve svém románu nabízí jednoho z možných vysvětlení. 

1 komentář:

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana