neděle 2. března 2014

Háčkovaná pouzdra třeba na kapesníčky

Na stránkách Evikovo vyšívání jsem včera večer viděla háčkovaná pouzdra na papírové kapesníčky. Papírové kapesníčky nepoužívám ráda, ale jeden balíček nosím v kabelce, občas se mi mohou hodit. Líbil se mi nápad s háčkovaným pouzdrem a tak jsem vzala zbylé klubíčko párané vlny, háček číslo 5 a pustila se do práce. Materiál byl slabý a dávala jsem ho dvojitě, silnější přízi stačí použít jednoduše.


Materiál ze syslírny mi vystačil na tři pouzdra různých velikostí.


Do dvou větších se vejde balíček papírových kapesníčků, menší jsem původně plánovala na nabíječku pro telefon, ale budu v ní nosit flash disky.


Do jednoho z pouzder budu dávat látkové kapesníky, neobejdu se bez nich:-)


Flash disk už nebudu muset hledat v kabelce:-)


Pouzdra už s obsahem:-)


Detail  vzoru - háčkované křížené krátké sloupky.


Uháčkujeme si řetízek dlouhý podle potřeby se sudým počtem ok a uháčkujeme první řadu krátkých sloupků. Na začátku druhé řady řetízkové oko místo prvního krátkého sloupku, pak do druhého krátkého sloupku první řady uháčkujeme krátký sloupek a další krátký sloupek vpíchneme do vynechaného krátkého sloupku, opakujeme do konce řady, kterou ukončíme krátkým sloupkem. Další řady háčkujeme stejně. Uháčkujeme obdélník potřebné velikosti, který přeložíme s přibližně centimetrovým přesahem a strany sešijeme nebo sháčkujeme. Háčkujeme volněji a silnějším háčkem, vzorek je hezčí:-)

Hezké nedělní odpoledne. Zuzana

6 komentářů:

  1. Vzorek zkusím a pouzdra také, však takových pidi klubek ještě mám dost... Pouzdra jsou šikovná, povedla se Ti! Hezkou neděli Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký vzorek, pěkné drobnůstky. Zdravím. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezký set Zuzko! A drobnosti se nerozeběhnou po kabelce...
    Hezký vzorek.
    Pohodový večer přeji, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Organizace není moje silná stránky, když já bych ztratila i ta pouzdra... Ale povedla se, v kabelce jim to bude slušet.

    OdpovědětVymazat
  5. Zuzi koukám že nezahálíš:-))

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tohle musím taky vyzkoušet ... moje kabelka se občas podobá skladišti a takhle bych mohla v chaosu nastolit alespoň nějaký řád :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana