neděle 16. března 2014

Dvacet dva

povlaky na malé polštářky jsem ušila po chvilkách od minulého víkendu. Malé polštáře "pod ucho" na spaní jsme si doma všichni oblíbili. Máme jich několik ve dvou velikostech, větší je obdélníkový a menší čtvercový. Převlékám a peru je častěji, než ostatní povlečení, a tak mi některé dosloužily. Doma jsem žádný vhodný krep neměla, proto jsem se vypravila na nákup. Moc velký výběr v požadovaném materiálu nebyl, uspěla jsem až ve čtvrtém obchodě. Měla jsem spočítanou potřebu látky na čtyři větší povlaky a tři menší, koupila jsem dva druhy krepu, vzorovaný a jednobarevný.



Stejná modrá je i na květech, povlaky půjdou kombinovat:-)

Od švagrové jsem měla dva zbytky flanelu a ty jsem zpracovala také.


Z tohoto kousku je šest menších povlaků.


Tento zbytek vystačil na dva větší obdélníkové povlaky.

Fotografovala jsem mobilem:-)

První polštářky jsem šila krátce po svatbě a sypky jsem plnila peřím. Dětem jsem šila i péřové prošívané deky - doma v jídelně.....do podobné akce bych se už nepustila, i při velké opatrnosti bylo peří skoro všude.  Dnes už máme nové polštářky z dutého vlákna. Vyměnila jsem i prošívané deky a velké polštáře, líbí se mi, že je mohu pravidelně prát. 

4 komentáře:

  1. Krep je dobrý materiál, ten mám ráda:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Pamätám si, ako mamka čistila staré periny a vyrábala "nové". Perie sa pralo v pračke ... a tuším raz sa stala katastrofa, keď sa obal pretrhol. :D
    Máš pekné látky. Uši musia byť spokojné. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také máme malé polštářky a já mám povlaky z bavlny. Teď jsem je ušila ze slabého flanelu a jsou v zimě také fajn. Holt teplíčko je teplíčko.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana