pondělí 14. října 2013

Pomalu, ale jistě......

..."mizí" další "kostlivci". V týdnu jsem zpracovala zbylý materiál od vesty - viz. předchozí příspěvek. O víkendu jsem obnovila "kamarádství" s šicím strojem:-) Nejprve jsem ho vyčistila a promazala a pak jsem ušila povlečení na rezervní lůžkoviny. Ani knoflíkové dírky jsem nezapomněla:-), dnes jsem se o tom přesvědčila.  

Také jsem se věnovala "modrákovému" patchworku a manžel má opět plnou zásobu pracovního oblečení. Místo stříhání záplat jsem použila podložku a řezák a jenom mě mrzí, že jsem si je nekoupila už dávno.

Šicí stroj šlapal jak "švýcarské hodinky" a šije stále dobře. Když si uvědomím, kolik let ho mám a co už jsem na něm ušila:-). Tak ještě "zlikviduji" nějaké zbylé kostlivce z prádelního koše a pustím se do zkoušení patchworku - určitě nám to spolu půjde:-)


A tak se jmenuje můj šicí pomocník:-)

14 komentářů:

  1. Šikulka, ať ti jde "zpracování" kostlivců stále tak dobře. A těším se na patchwork!

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzko, taky ještě šiju na LUCZNIKu. Je to silák, hravě zvládne džínovinu. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ....to ano, ale stejně jsem občas musela něco prošívat na starém šlapacím stroji.....Já jsem se strojem byla spokojená, chtěla jsem skříňový a byla jsem ráda, že jsme přes známé sehnali tento.....

      Vymazat
  3. tak to je disciplinovanost....to dokončování mi ještě moc nejde

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych byla disciplinovaná, tak nemám žádné "kostlivce" a že se jich ještě hodně schovává.....ale snažím se a to se počítá:-)

      Vymazat
  4. Ahoj Zuzko,já od večera opravovala project,celou noc až dosud.Jdu se obléct a hlásím,že dnes uzavírám další předmět.To šití Ti závidím,to já tedy neumím.Tak já musím,za hodinu to jedu všechno odevzdat z praxe.Měj se hezky!Mávám Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...u tebe škola a u mě práce mají vždycky přednost. Já se učila šít s babičkou, pak mi mamka zaplatila kurz. Nejvíc jsem šila, když byly děti malé a nenakupovalo se, ale shánělo. Navíc mám ráda originální oblečení....i když v posledních deseti letech jsem moc nešila - vlastně skoro vůbec. Tobě držím palce:-)

      Vymazat
  5. Ahoj Zuzko, já se těšila na fotku celého stroje a Tys nás takhle "převezla" :-)) Jinak jsi dobrá, já dost nerada opravuji oblečení... Řezák a podložka je super, taky si už neumím představit šití bez nich a na Tvé šití už se moc těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já slíbila fotku jiného stroje:-), tak já je někdy vložím větší. S opravami prádla a oblečení to mám jak kdy.....tak se mi občas nahromadí plný koš.

      Vymazat
  6. Lucznik ,taky jsem ho někde zahlídla - a fungoval!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...já jsem s ní už toho kolik našila......a hodně si opravím sama nebo manžel:-) i když jsem si ho občas dala seřídit k odborníkovi.....

      Vymazat
  7. mas skveleho pomocnika Zuzi, aj ten moj ma uz cez 30 rokov a nedala by som ho zanic na svete :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...já si myslím, že ten můj není o moc mladší - třeba bych od něj ještě našla účtenku.....

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana