čtvrtek 24. října 2013

NESSER Håkan

je významný švédský autor, který napsal řadu detektivních románů a v současné době žije s rodinou v Londýně. Po univerzitním studiu, kdy se orientoval především na skandinávské jazyky, angličtinu, literaturu, historii a filozofii, pracoval dlouho jako učitel, jeho první román vyšel v roce 1988. Autor ve svých knihách vytvořil postavy detektiva Van Veeterena a inspektora Barbarottiho, kteří se pohybují v precizně zachyceném prostředí, inspirovaném zejména švédskými, nizozemskými, německými a polskými reáliemi.

Pokud máte rádi detektivní příběhy a sáhnete po knížkách uvedeného autora, určitě nebudete zklamániJ

Čtvrtá oběť
V poklidném letovisku jsou postupně zavražděni tři muži. Je mezi brutálními vraždami nějaká spojitost a nežije zabiják mezi obyvateli? To musí objasnit komisař Van Veeteren, kterého tlačí ubíhající čas. Dokáže spolu s ostatními zachránit čtvrtou oběť? Rozuzlení příběhu je naprosto nečekané a jak už asi tušíte, já vám ho neprozradímJ.  Detektivka se mi moc líbila a mohu ji doporučit.

Obrázek jsem si půjčila z internetu:-)


Síť
Komisař Van Veeteren začne řešit vraždu odsouzeného „pachatele“ Mittera, který byl za vraždu své manželky umístěn do psychiatrické léčebny. Mitter si po velkém flámu nemůže vybavit, co všechno se večer událo před tím, než našel ve vaně zavražděnou svoji ženu. Když jednou nedostane svůj lék, vzpomene si a napíše dopis vrahovi. To ho stojí život a druhá vražda zaujme komisaře Veeterena, který začne rozplétat síť vztahů a rodinné historie. Opět je řešení naprosto nečekané. 


Obrázek je opět z internetu.

Hlavolam

Připravuje se vydání této knížky. 

2 komentáře:

  1. Dekuji za knihu tohoto autora jeste neznam. Seversti spisovatele jsou ale klasa tak predpokladam ze tohle bude taky klasa :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to trošku jiný styl, ale děj má spád a vždycky je konec úplně jiný, než bych čekala:-) Jsem ráda, že jsem na netu našla tip na prvního z autorů a vlastně i na ty další. V knihovně jsem si ráda vybírala z vrácených knih, ale co se přestěhovala do nových prostor, už to není možné. Hodně knížek mají i ve skladu a tak se nejlépe vybírá na internetu podle katalogu. Však mám skoro všude papírky se jmény autorů i názvy knížek.....

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana