pondělí 7. října 2013

O "kostlivce" méně - háčkovaná dvoubarevná vesta

Občas se mi podaří snížit počet "kostlivců". O víkendu jsem se léčila z nachlazení a původně jsem se chtěla v syslírně podívat po materiálu na jeden projekt, který "nosím" v hlavě. Do ruky se mi dostala taška s nedokončenou háčkovanou vestou. Už si vůbec nemohu vzpomenou, kdy jsem ji dělala, ale nejspíš jsem se "zasekla" u vhodných knoflíků. Pak jsem práci odložila do syslírny a nějak na ni pozapomněla. Zpracovávala jsem tenkrát zbylý materiál Bambino v barvě béžové a tmavě zelený Crilon. Oba materiály jsem "podědila" přibližně před deseti lety a klubíčka jsou hodně stará - tipuji tak minimálně čtvrt století. Zvolila jsem jednoduchý vzorek - dlouhý sloupek, řetízkové oko, dlouhý sloupek - celá skupinka je háčkovaná pod řetízkové oko předcházející řady. Použila jsem háček č. 3, vestu jsem začala v ramenních švech a háčkovala jsem shora dolů přední i zadní díly v jenom kuse. Tento postup jsem si oblíbila a hodně ho používám, hlavně v případě zpracování zbytků materiálu.





Z béžového materiálu jsem háčkovala tak dlouho, dokud mi nezbylo klubíčko na obháčkování, pak jsem udělala dva proužky a pokračovala zelenou přízí do požadované délky. Jedno zelené klubíčko mi zbylo a tak jsem včera večer začala háčkovat nákrčník, už jsem přibližně v jedné čtvrtině:-)
Knoflíky jsou z mé syslírny a ze všech vhodných se mi líbily nejvíc. Na háčkovaném lemu jsem si vyzkoušela změnu barvy, nikde na netu jsem nehledala způsob jak a to, ale myslím si, že jsem to vyřešila dobře:-)
První cesta vesty bude do pračky, na dokončení čekala hodně let:-) - no možná, že počkám, zda během týdne zvládnu ten nákrčník:-)

Hezký týden.   Zuzana

A na příště mám nějaké fotografie moji z syslírny knoflíků:-)

11 komentářů:

  1. Šikulka!! já zrovna tímto vzorem háčkuju nákrčník kamarádce:)) fajně to přibývá:)

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý vzorek, asi ho také vyzkouším.M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzorek je šikovný hlavně tím, že se dlouhé sloupky háčkují pod řetízkové oko.

      Vymazat
  3. Zuzko paráda, pěkný vzoreček:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné, také vzorek zkoumám blíže! Vestička se moc povedla!

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný pocit, když se dokončí nějaký kostlivec za skříně,že? Taky jsem jich v nedávné době pár zdolala, tak vím jakou z toho má člověk radost. Přeji Ti ať je těch kostlivců časem ve skříni co neméně. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já mám pocit, že ti kostlivci spíš přibývají:-( , ale změním to:-) Máš pravdu, je to dobrý pocit. Díky:-)

      Vymazat
  6. Moc pěkná vesta Zuzko a vzoreček vyzkouším určitě....již brzo...nemůžu se dočkat!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Marcelko, zkus ho, práce jde pomalu sama:-) tak ať ti všechno vychází jako dosud - držím palce:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana