neděle 20. října 2013

Nejsem na to sama....

...jak vidíte, mám opět pomocníka. Kocour je zvyklý, že když háčkuji, leží mi na klíně:-). Když jsem v týdnu sedla k šicímu stroji, byl nějaký zmatený a vždy si sedl nebo lehl tam, kde se nejvíc pletl. I včera večer, když jsem řezala látky na polštářky, byl celý nesvůj. Ve chvíli mojí nepozornosti "zalehl" a pak už hrál "mrtvého brouka" - co kdybych ho vyhodila:-) Ani se nepohnul, když jsem kolem něco dávala látky.....a nereagoval ani na blesk fotoaparátu.






Později si našel místečko jinde a vydržel celou dobu se mnou:-) Musím přiznat, že si umí vybrat místo tak, abych mu musela věnovat část své pozornosti. Když ale případně zjistí, že to nejde, spokojí se s jiným. 

Hezkou neděli. Zuzana

13 komentářů:

  1. Očividne premýšľal nad nejakým novým strihom, ktorý bude hit tohtoročnej jesene a zimy.

    OdpovědětVymazat
  2. To já bych nemohla háčkovat s kočkou na klíně:-))
    Jinak naše kočka se taky nejradši plete tam kde nemá:-)) Stačí když zapomenu zavřít ložnici a už se válí na pracovním stole:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S kocourem se háčkovat dá - jenom když váží přes pět kilo, tak za chvíli bolí nohy:-) a musím si dávat pozor, když může, tak mi překousne přízi. Snažím s ho to odnaučit, ale stejně si dávám pozor. U šicího stroje mi už dvakrát "zabral" židli, když jsem se postavila a vybírala ve skříňce nitě, málem jsem ho zasedla. a když budu telefonovat nebo hovořit na skype, hned ho mám na klíně:-)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. tichý jak kdy - včera měl obavy, že ho vyhodím a tak spal. Jinak si umí "říct" co chce:-) a dokáže "otravovat" tak dlouho, dokud toho nedocílí:-)

      Vymazat
  4. Zuzi, máme to naprosto stejné :-) Ten náš "čertík" je ještě kotě, ale je to obdobné... šije se mnou a je vždy tam, kde zrovna nepotřebuji, aby byl :-) A prosadit si svou, to umí na jedničku, ví, že jeho mňoukání podlehnu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten náš zase ví, že pokud bude hodně otravovat, může se stát, že ho pošlu ven....a tak občas "hraje mrtvého brouka":-)

      Vymazat
  5. Taky to znám Zuzanko, ty moje psíčkový větší část jejich života strávily u mne na líně! Jak jsem si sedla, hned tam byly obě. Až se mi po tom zasteslo,když čtu,jak píšeš o zrzečkovi. A látky moc hezké,jsem zvědavá na finální výrobek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marcelko, já ho mám na klíně dost často. Hodně práce mi dalo, než začal chodit na gauč k manželovi - změnilo se to jeho nemocí, když byl doma....Max chodí dopoledne navštěvovat sousedku, která je v pracovní neschopnosti. Prý pozná, když je u nás někdo doma, to prý nepřijde. Jinak u nich zaškrábe na balkonové dveře, počká, až dostane mléko a piškoty, na chvíli si lehne na židli nebo na gauč a pak jde zase domů. Asi má v hlavě budíka, když přijedu domů, čeká na terase. Na šití zatím nezbyl čas:-(, ale budu se snažit. ahoj Zuzana

      Vymazat
  6. Není nad kvalitní pomocníky, sama bys určitě nic nezvládla :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě, že ho máme - a občas mě chodí zkontrolovat i Bak - umí si totiž otevřít zadní vchodové dveře. Většinou přijde, když jsem doma sama:-)

      Vymazat
  7. Ahoj Zuzko, naše kočka byla stejná :-) Pořád si lehala ke stroji, na žehlící prkno, na připravené látky, ale tenhle rok už se asi projevuje věk, bude jí za chvilku deset, takže sice je se mnou celý den u stroje, ale leží poblíž na zemi aby pořád nemusela vstávat.. Tak vždycky jako náhodou upustím nějakou starší látku a Míca ji pěkně zabere a spí. Na připravenou látku pro ni si totiž nelehne, musí si jí zabrat sama :-)) Ale na klín už tak 4 roky nepřichází....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana