úterý 8. října 2013

Koníček nebo kůň?

Mým nejstarším a asi i největším koníčkem, čí přesněji koněm, jsou knížky. Čtu ráda a stále mám něco rozečtenéhoJ

Knížky kupuji minimálně, většinou odbornou literaturu nebo obrazové publikace, jsem však pravidelnou návštěvnicí několik knihoven. Když se mi dostane do ruky zajímavá knížka, tak si většinou půjčím i další od stejného autora. Někdy se jedná o knížky často půjčované a tak využívám jednu ze služeb knihovny a uvedené dílo si zarezervuji. Když se knížka vrátí, dostanu mailem upozornění, že je připravena, a mohu si pro ni zajít. Na některé tituly se čeká i delší dobu a tak se mi občas stane, že se postupně vrátí víc najednou a já mám doma slušnou zásobu jako právě nyní.  


Teď budu postupně zdolávat tuto hromadu, která měří 24 centimetrůJ Dvě z uvedených knížek jsou dál zarezervovány a tak mám na jejich přečtení jeden měsíc. 

Čtení je časově náročný koníček, naštěstí nesleduji televizní seriály (nyní s výjimkou Sanitky a Kriminálky Staré Město) a nejspíš bych ani neusnula, kdybych si před spaním nepřečetla několik stránek. U zajímavé knížky dokážu vydržet hodně dlouho a vůbec mi nevadí, že jdu spát třeba i o půlnoci (a to vstávám ráno v pět). 


Jak je vidět, opravdu čtu systematicky:-)           Zuzana

6 komentářů:

  1. Zuzanko nádherný koníček. Také čtení miluji, ale potřebuji na něj klid a toho mám s malými dětmi nějak nedostatek. Takže pár stránek před spaním. Když čtu jednu už po několikáté, tak vím, že je čas jít spát. A jinak od BROWNA toho mám již spoustu přečteného. Píše skvěle i když Digitální pevnost jsem jako počítačový analfabet místy nechápala. Tedy spíš jsem nechápala o čem se tam Ti experti vůbec baví. :-) Přeji krásné počtení. Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Já zatím četla jenom jednu a jak vidíš, ostatní trpělivě čekají. Měla jsem v knihovně zamluvené Inferno a až knihovnice mě upozornila, že je v angličtině - možná bych to zvládla, ale asi by mi to trvalo dost dlouho se jím prokousat. Tak si počkám, že ho koupí v češtině, knížka vyšla v září. Tak pak napíšu, jak se mi líbila Digitální pevnost. ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
  3. Já četla jen Da Vinciho kod.Ostatní neznám.Koníček je to krásný,mne také provází mým životem,miluji,že se mohu podívat ve své fantazii kam jen chci,být princeznou nějaké vzdálené země,chodit v Africe mezi slony,budovat farmu v Austrálii a nebo s domorodými lidmi procházet tamní poušt!Oč přicházeji dnešní maličtí kterým rodiče raději pustí počítač!Ahoj Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hezky si to napsala - jsme na tom hodně podobně:-) a navíc se z knížek dozvím spoustu zajímavých věcí:-) já bych bez nich nemohla být a to jsem prý v první a druhé třídě vůbec nechtěla číst:-).

      Vymazat
  4. Taky moc ráda chodím do knihovny. Naše krajská je moc pěkná. Nejraději mám knížky od pana Vondrušky, ty už jsem četla skoro všechny. A protože v pořadníku na jeho nové knihy bych čekala rok!, šla jsem si ji koupit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já čekám na tu poslední - jinak jsem četla snad všechny - až na jednu dětskou a ty odborné:-)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana