pátek 18. října 2013

Jablečná náplň

Každý u nás rád buchty s jinou náplní, často se stane, že peču tvarohové, makové i s nějakým ovocem. Pokud máme vlastní jablka, nepoužívám povidla, ale udělám jablečnou náplň. 

Jablka nastrouhám na hrubším struhadle, vymačkám přebytečnou šťávu, přidám trošku cukru a nasypu vanilkový pudinkový prášek, vše dobře rozmíchám a mám hotovo:-)

Tento způsob přípravy jablečné náplně mám z nějakého praletého receptu, který se předával na různých papírcích, vzpomínáte? 

Náplň je po upečení moc dobrá, stojí za vyzkoušení.

5 komentářů:

  1. S pudinkem jsem jabka ještě nedělala:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dává se jenom pudinkový prášek, ten "obalí" nastrouhanou hmotu a pak se krásně rozpeče:-) - je to lepší, než povidla:-)

      Vymazat
  2. Zuzo Ty jsi dnes byla pilná...tolik příspěvků!!! Já mám recept na vynikající dort,kdy svaříš jablka s vanilkovým pudinkem ve vodě s cukrem, se štávou z citronu, vyleješ na piškoty do dortové formy a necháš do druhého dne v lednici.Druhý den se dá podávat se zmrzlinou,z kysankou a nebo jen šlehačkou a je to vynikající osvěžující desert!Zdravím Tě a přeji krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve jménu mi zase chybí K,nezlob se!A jina ještě jablíčka takhle strouhám,mne to naučil táta,když mne kdysi učil vařit a péct!

      Vymazat
    2. Také podobný dort občas dělám, ale manžel pudink moc nemusí - to raději buchty nebo štrůdl. To chybějící K nevadí - i Zuzo je hezké oslovení - a tak mi ještě nikdo neříká:-) Já vím, že podobný způsob strouhání jablíček znají i ostatní, ale sama se nebráním novinkám. Některé příspěvky jsem měla napsané už v létě a myslela jsem, že je doplním o fotky, ale asi by to bylo zbytečné. A v práci to kolegyně neznají....

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana