čtvrtek 18. října 2012

Háčkovaný kabátek

Dnes vám ukáži jeden z mých oblíbených vzorů. Už na základní škole jsem si, podle návodu půjčeného od jedné paní, uháčkovala béžový kabátek. Nosila jsem ho docela dlouho a patřil k mým favoritům. O pár roků později se mi podařilo sehnat černou přízi značky Bambino (byla příjemná, s nízkou cenou a docela odolná - jak barvou, tak i držením tvaru) a tak byl druhý kabátek z ní. Lety nošení získal svetřík nehezkou patinu a šel do výslužby:-(, ale ještě předtím jsem si podle něho uháčkovala jiný. V galanterii měli tenkrát v černé barvě pouze bavlněnou přízi s příměsí něčeho - tuším, že to byla značka Kačenka. A právě z ní mám kabátek s pořadovým číslem 3. Byl problém ho vyfotografovat, zkoušela jsem to večer při umělém osvětlení - fotky nic moc, s bleskem to bylo ještě horší. Ani na sluníčku nevypadá svetr na fotografiích tak, jak ve skutečnosti. Je černý s jemným nádechem do tmavé zelené. Přízi jsem dokupovala a když jsem spočítala pořizovací cenu, je to nejspíš jeden z mých nejdražších svetrů (a to nepočítám práci).
Děkuji za návštěvu na mém blogu. Hezký den. Zuzana

6 komentářů:

  1. Paráda, když si umíš uplést takový svetřík, vzorek vypadá prímově. Já tak maximálně dětský rolák vcelku hladce obrace:-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Také smekám !
    Pro mě je tohle také nepřekonatelná meta ;-)
    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
  3. Zuzko, na tento příspěvek jsem narazila až skoro rok poté, co si ho zveřejnila. Klekám před Tvým háčkováním, je svetřík je opravdu překrásný. Kdybych si náhodou zatoužila spíchnout něco takového, měla bys návod k zveřejnění?

    OdpovědětVymazat
  4. Zuzku, moc bych se potěšila návodu. Jestli je to možné, můžeš mi ho poslat na explozia@azet.sk. Díky moc :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím Zuzko, brouzdám po internetu a narazila jsem na Tvoje díla a háčkovaný kabátek a zjistila, že toto je přesně to, co bych ráda uháčkovala za dlouhých zimních večerů. Můžeš prosím poslat návod na lenkareguli@gmail.com? Děkuji. Máš inspirativní blog.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, je to nádhera. potřebovala bych nějaký vzor na šál a tento by se mi moc líbil. Poslala byste mi návod jen toho plastického vzorku, prosím ? KarolinaML@seznam.cz Díky předem !!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana