úterý 7. února 2017

Čelenka a návleky na ruce

ze zbylé Lady luxus. Vše jsem stihla uplést u televize o víkendu, ještě musím začistit konce a to dělám velmi nerada. 


Čelenka je  úplně vespod, začato na 20 ok + 2 oka krajová, pět ok za začátku a na konci řady je pleteno střídavě hladce a obrace, prostředních deset - 2 obrace, 6 hladce, 2 obrace. Pro copánek je v každé osmé řadě křížení - tři oka za práci. Pletla jsem na jehlicích číslo 4 do délky podle obvodu hlavy, čelenku jsem nesešívala, ale spletla (tento způsob spojení je pružnější). 

Na návleky mi zbylo 50 gramů materiálu. Jsou pleteny na krátkých jehlicích v kruhových řadách stejným vzorem jako čelenka. Začínala jsem na 37 ok, rozdělila jsem si je na tři jehlice a čtvrtou oplétám. Když jsem pomocí háčku dávala tři oka za práci ke křížení copánku, bylo to docela zajímavé:-)  Pletla jsem v kruhových řadách z lícové strany, pro usnadnění počítání řad jsem používala značkovače:-) 

5 komentářů:

  1. Zuzko, samé krásné kousky!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny návleky jsou moc pěkné, hezky zvolené byrvy! A tahle sada s čelenkou je asi nej... a barva také moc pěkná! Mávám do dálky Zuzanko M.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji všem za milá slova. Barvy jsem vybírala ty, které v šatníku ještě nemám. I když ta fialová mi zbyla a také ji v zimních doplňcích nemám:-) a materiál mi krásně vystačil:-) a tak to mám ráda:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zuzanko, návleky máš opravdu parádní. Barvičky jsou moc pěkné. Posílám mnoho pozdravů. Z♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana