čtvrtek 25. dubna 2013

Pampelišky - obrázek

Už jsem psala, že mi manžel před lety vyráběl kruhy z nerezového drátu. Všechny našly svoje využití, hodně věcí jsem rozdala:-) a něco mi zůstalo doma.  Každé jaro máme na chodbě pampelišky. Obrázek je háčkovaný podle předlohy z nějakého zahraničního časopisu, použila jsem barevnou přízi Sněhurku a háčkovaní zpevnila tužidlem, které používají krajkářky na paličkovanou krajku.
Vloni jsme měli zahradu přímo zlatou a tak uvidíme, jak moc nám pokvetou smetanky lékařské letos. Občas vařím z květů pampelišek med, ale ještě nějaký máme a tak ho letos dělat nebudu.

Jedna se mi "propašovala" do kamenného koryta se skalničkami, ale rozcházíme se v názoru a tak "půjde" pryč. (opět pokus o makrofotografii, zdají se mi světlejší než ve skutečnosti)
 
Ahoj všem a už jdu zase něco dělat (manžel sází brambory). Zuzana
 

6 komentářů:

  1. Moc pěkné pampelišky,to háčkuješ přímo na kruhu?Omlouvám se ,okénko bude až o víkendu,mám toho nějak moc ve škole.Nestíhám.A zahrádku závidím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marcelko, uháčkovala jsem obrázek a pak mi manžel dělal kruhy potřebného rozměru. I když někdy jsem zase měla kruh a jeho přizpůsobila háčkování....ještě bych jeden velký potřebovala, tak ho snad přesvědčím a udělá mi ho. Chápu, že má škola přednost. Zahradu mi závidět nemusíš, nemám na ni tolik času, kolik by potřebovala a jsem "zemědělec amatér". A protože máme zahradu bez chemie, občas se musím o větší část úrody podělit s dalšími obyvateli zahrady. Ahoj a hezký víkend. Zuzana

      Vymazat
  2. Koukám jsi celá pampelišková:-)))
    Med jsem taky kdysi dělala, a brambory letos nesázím:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Ajko, počkej, až pokvetou, snad se mi podaří je vyfotit:-) Zuzana

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Zuzko, dovolím si poradit ti na tu pampelišku poloautomat. Na foťáku nastav priorita clony. Zkontroluj, jestli v tom režimu máš foťák nastavený na denní světlo a na makro. Nastav to nejmenší clonové číslo, které na foťáku máš. K focení si vyber slunečný den. Strč foťák pampelišce až pod nos - záleží od kolika cm makro máš. Některé foťáky mají makro už od nuly, některé až od 5cm. To poznáš, při namáčknutí spouště do poloviny buď foťák zaostří nebo ti oznámí že nejde zaostřit.
    A já teď letim něco dělat na zahradu:-))
    pa, Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ajko, děkuji moc za radu, zkusím to:-) a také zkusím zjistit, kam dal syn návod:-) k aparátu. Vůbec totiž netuším, co všechno umí. Jsi zlatíčko. Zuzana

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana