pátek 25. ledna 2013

Sněhuláček

Od minulého století s námi "bydlí" sněhuláček, který na jaře neroztaje. Dnes už se nepamatuji, kde jsem se před lety inspirovala. Figurka byla hotova během dvou večerů, ten první jsem barvila květináčky a druhý den je kompletovala do postavičky sněhuláka.
 
 
Pokud chcete mít dalšího "člena" rodiny, budete potřebovat jeden květináč o průměru 13 centimentrů, 4 maličké o průměru 4 centimetry, jeden "zdobnější" a jednu polystyrenovou kouli, oboje o průměru 8 centimetrů,. Dále vhodně využijete materiál z domácích zásob - trochu bílé barvy, knoflíky a korálky místo uhlíků, špendlíky, tavnou pistoli nebo lepidlo, svíčku na nos, zbytek přize na šálu, kousek dřevěné tyčky a březové větvičky na koště, trochu přírodního lýka,  malého ptáčka  z prodejny s dekoracemi.
 
 
Polysterenovou kouli, velký květináč a čtyři  malé květináčky natupujeme hustší bílou barvou, například Latexem. Než vše uschne, můžeme si uplést šálu, já ji upletla na jednolůžkovém pletacím stroji a protože jsem měla zbytek silnější vlny, pletla jsem tak, že jsem vždycky jednu jehlu nechala mimo provoz. Na koště jsem nastříhala březové větvičky a přírodním lýkem je přivázala ke kousku dřevěné tyčky. Z nabarvených květináčků sestavíme a lepidlem či tavnou pistolí spojíme sněhuláčka, místo uhlíků použijeme knoflíky nebo korálky, místo mrkve jsem připevnila červenou svíčku.
 

 
 
 
 
 
 

6 komentářů:

  1. jé, te je roztomilý:-)))
    a jakou má fešáckou šálku:-))

    OdpovědětVymazat
  2. fakt, je pěkný,
    šála je fešácká i košťátko je prima

    OdpovědětVymazat
  3. ty jo je super..moc se ti to povedlo.:))

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je tedy fakt fešák! A s dokonalým návodem. S dovolením pošlu odkaz kamarádce, učitelce v MŠ. Moc se mi líbí i ta šiošková koule.
    Hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, že můžeš poslat odkaz kamarádce, mám z toho radost :-)

      Vymazat
  5. Tak jsem se konečně dostala na komentáře, dosud mi stránky s komentáři nešly načíst, proto jsem nemohla reagovat. O komentářích jsem věděla z mailu a docela mne mrzelo, že nemohu poděkovat. Činím tak opozděně, děkuji moc za slova chvály, jsem ráda, že se sněhuláček líbí. Když jsem psala příspěvek, napadlo mne změřit průměry květináčků....tak byl návod podrobnější. Zuzana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana