Je doba jablečných závinů a dalších moučníků, tak třeba vyzkoušíte uvedenou vychytávku.
Jablka
před strouháním neloupu, pouze dobře omyji, rozkrojím na čtvrtiny a vykrojím
jádřinec. Vykrojenou plochou přiložím na struhadlo (jemné či hrubé) a po
nastrouhání mi v ruce zůstane pouze tenoučká slupka. Je to rychlejší a je i menší
odpad než při loupání jablíček.
Tento trik přivezla před mnoha a mnoha lety manželova maminka z lázní od jedné paní:-)
Já krouhám i se slupkou, na robotu:-)))
OdpovědětVymazatNo, občas tam kousek slupky je, ale ne tolik. Dřív jsem musela jablka loupat ze zdravotních důvodů, koho zlobí žaludek, tak mu slupky vadí a už jsem si tak zvykla.....že je tak strouhám, i když nemusím:-)
VymazatTak isto som nedávno strúhala jablká...ibaže boli len na polovice, nie na štvrtinky. A veru, väčšina šupky mi ostala v ruke...resp. v mojom bruchu. :D
OdpovědětVymazatInak, dostala som chuť na buchty!!! :) A vďaka za tip na knižky. Možno sa bude hodiť. Minimálne o jednom knihomoľovi v rodine viem. :D
Buchty zase tak pracné nejsou, jenom časově náročnější o dobu kynutí....i když u nás bude nejspíš štrůdl, když máme ještě pár letních jablek. Tak ať se knížky líbí:-) ahoj Zuzana
VymazatDíky, že jsi mi to připomněla...
OdpovědětVymazat