Každý
u nás rád buchty s jinou náplní, často se stane, že peču tvarohové, makové i s nějakým ovocem. Pokud máme vlastní jablka, nepoužívám povidla, ale udělám jablečnou náplň.
Jablka nastrouhám na hrubším struhadle, vymačkám přebytečnou šťávu, přidám trošku cukru a nasypu vanilkový
pudinkový prášek, vše dobře rozmíchám a mám hotovo:-)
Tento způsob přípravy jablečné náplně mám z nějakého praletého receptu, který se předával na různých papírcích, vzpomínáte?
Náplň je po upečení moc dobrá, stojí za vyzkoušení.
S pudinkem jsem jabka ještě nedělala:-))
OdpovědětVymazatdává se jenom pudinkový prášek, ten "obalí" nastrouhanou hmotu a pak se krásně rozpeče:-) - je to lepší, než povidla:-)
VymazatZuzo Ty jsi dnes byla pilná...tolik příspěvků!!! Já mám recept na vynikající dort,kdy svaříš jablka s vanilkovým pudinkem ve vodě s cukrem, se štávou z citronu, vyleješ na piškoty do dortové formy a necháš do druhého dne v lednici.Druhý den se dá podávat se zmrzlinou,z kysankou a nebo jen šlehačkou a je to vynikající osvěžující desert!Zdravím Tě a přeji krásný víkend!
OdpovědětVymazatVe jménu mi zase chybí K,nezlob se!A jina ještě jablíčka takhle strouhám,mne to naučil táta,když mne kdysi učil vařit a péct!
VymazatTaké podobný dort občas dělám, ale manžel pudink moc nemusí - to raději buchty nebo štrůdl. To chybějící K nevadí - i Zuzo je hezké oslovení - a tak mi ještě nikdo neříká:-) Já vím, že podobný způsob strouhání jablíček znají i ostatní, ale sama se nebráním novinkám. Některé příspěvky jsem měla napsané už v létě a myslela jsem, že je doplním o fotky, ale asi by to bylo zbytečné. A v práci to kolegyně neznají....
Vymazat