středa 16. srpna 2017

WOOD Patricia

se narodila a vyrůstala v Seattlu. Sloužila v americké armádě, pracovala jako lékařský technolog, instruktorka jízdy na koni a nejnověji jako učitelka "mořských věd" a postgraduální studentka na University of Hawaii.
Patricia je vášnivá potápěčka, který pomáhá se žraločím výzkumem a holduje mnoha dalším extrémním sportům. Žije se svým manželem na plachetnici kotvící na Havaji. Má jednoho syna.

(text je z internetu)


Výhra
Dvaatřicetiletý Perry L. Crandall, vypravěč a zároveň hrdina příběhu, hned v úvodu čtenáře ujistí, že není retardovaný: jeho IQ totiž o jeden bod překračuje hranici této diagnózy. Svůj životní příběh začne líčit od chvíle, kdy mu zemřela babička, do jejíž péče ho odložila Perryho matka a sourozenci. Ti ho také vzápětí připraví o domek i dědictví. Naštěstí má Perry dobrou práci v přístavu v obchodě s potřebami pro plachtění a přítele Keitha, který nad ním drží ochrannou ruku. A taky několik jednoduchých pomůcek a pravidel, jak přežít ve světě „rychlých“ lidí, které pro něj vymyslela milovaná babička, na niž s láskou a často vzpomíná. Zlom přichází v okamžiku, kdy Perry vyhraje v loterii dvanáct milionů dolarů. Neplánuje sice na svém životě nic výrazného měnit, ale přesto nezůstane ani on, ani svět kolem něho stejný. Lidé si ho začnou víc všímat, ať v dobrém, nebo ve zlém, a brzy se znovu ozve majetkuchtivá rodina...
(text je z internetu)

1 komentář:

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana