středa 8. března 2017

YARN ALONG 2017 - 10. týden

....přepočítala jsem potřebný počet ok, nahodila je na kruhovou jehlici a po chvilkách pletu z buretového hedvábí. 


Jedna z rozečtených knih, nosím ji s sebou v kabelce a čtu na různých místech, abych si zkrátila čekání.  Druhou rozečtenou knihu Kafe@cigárko od Marie Doležalové mám na nočním stolku a čtu ji před spaním. (V knihovně jsem na ni čekala víc jak rok a půl.)

Stále přidávám jména a data předků:-) 

Na paličkování jsem pokračovala ve vláčce. Přivezla jsem si podvinky na košíčky pro velikonoční vajíčka. Chybí mi nejvíc čas, už začala práce na zahradě a večer bývám unavená. 

Stále se nemohu zbavit kašle. Odpoledne jsem si koupila čaj na průdušky, snad zabere. Pokud někdo máte osvědčenou léčebnou metodu, budu ráda za každou radu. Podle lékaře mám plíce a průdušky bez nálezu, dokonce přemýšlím, zda to není nějaká alergie.

5 komentářů:

  1. Zuzanko, knížky od Ivanky Deváté mám ráda :-) No a Marie Doležalová, by taky nemusela být špatná :-) Na výsledné pletení se těším, barvička je hezká :-) Kašel to je otravná věc, když se ho nemůžeš zbavit, no já ho jen jednou léčila mlékem s medem a rumem, teplé má být a myslela jsem, že bude po mě jaké jsem měla křeče do břicha, ale to bude má alergie :-) Přeji ti brzké uzdravení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Zdeni, už nevím, co vyzkoušet. Chvíli to je dobré a pak se mohu ukašlat....Alkohol nemusím a mléko si dám občas. Med jsem už vyzkoušela do čaje....Beru kapičky z máty a snad konečně zaberou. ahoj Z.

      Vymazat
  2. Si veľmi aktívna, trochu spomaľ!
    Liek môjho muža: do horúceho mlieka asi 40 st. dať med a pretlačený cesnak, čím viac, tým lepšie. Je to hnusné, ale pomáha :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Knížky Ivanky Deváté jsou plné humoru a pohladí po duši. Má sestra se tak trápila kašlem, nic nezabíralo, až nakonec na základě testů se zjistilo, že prodělala černý kašel. Prý se dost rozmáhá. TAk nevím. Mně na zlobivý kašel pomáhá Thymomel-jitrocelový sirup, ten jsem dávala už i dětem když byly malé a vždy zabírá.
    Zuzko jak jsi začala s rodokmenem ? Chtěla bych se do toho také někdy pustit, ale nějak nevím jak začít.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitrocelový sirup mám také ráda a na kašel ho používám:-) Jak jsem psala výše, možná zabrala ta nová čajová směs a také kapičky - už je beru delší dobu a tak to je znát....Začínala jsem s mým a manželovým rodným listem, pak jsem věděla, že archiv má na webu scany dochovaných sčítacích operátů - těmi jsem překlenula živé matriky. Mamka má křestní list mé babičky, to mi také pomohlo. Matriky narození, oddání a úmrtí jsou hodně digitalizované a dostupné na netu příslušných oblastních archivů. V knihovně se dají půjčit knížky o genealogii, ale nejdůležitější je naučit se číst kurent - můj první dojem byl, že to je nečitelné....četla a četla jsem a postupně jsem zvládla víc a víc....pak pokud budeš potřebovat něco konkrétně - napiš mi prosím na mail. koralkydnu@gmail.com ráda pomohu:-) ahoj Zuzana

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana