čtvrtek 2. března 2017

Háčkovaná minitaštička na mobil

Musela jsem si koupit nový mobil, u starého se mi nafoukla baterie a roztrhla zadní kryt. Už byl letitý a nemělo cenu ho dávat opravovat.  Výběr byl velké dilema - tolik různých značek, modelů.....tak jsem si sepsala požadavky co od nového mobilu očekávám a podle toho zvolila - snad jsem vybrala dobře a přiznávám, že jsem se radila s více lidmi:-)

Mobil má pouzdro a na obrazovce nalepené tvrzené sklo, potřebovala jsem však něco pro jeho snadnější přenášení, kapsy totiž většinou nemám:-)







Vyhrabala jsem v syslírně přízi značky Camilla, použila jsem háček číslo 3. Návod nemám, háčkovala jsem z hlavy. I knoflíček je vybraný z letitých zásob:-) Vše je háčkované vcelku, ucho je přiháčkované, nic jsem nesešívala, pouze zatáhla konečky příze a přišila knoflík.

Začínala jsem to okének ze tří řetízkových ok a dlouhého sloupku - viz. starší příspěvek. Délka přizpůsobená velikosti mobilu.



Mezi skupinkami ze tří dlouhých sloupků není řetízkové oko. Háčkovala jsem v kruhových řadách, ale každou řadu jsem otáčela, aby pak nebylo přepnutí znatelné. V potřebné výšce jsem začala po stranách ujímat na "klopu".



Abych nemusela přecházet poslední skupinku pevným okem, použila jsem "fígl", který jsem se naučila při háčkování různých deček.



Poslední skupinku v řadě uzavírám postupně - nahodím na dlouhý sloupek, protáhnu nit okem předchozí řady a všechna oka nechám na háčku, stejně připravím i druhý a třetí dlouhý sloupek a teď je postupně od konce uzavřu. Nahodím a protáhnu dvě oka, znovu nahodím a znovu protáhnu dvě oka opakuji až mi zbude na háčku jedno očko. Může se takto uzavírat i víc dlouhých sloupků než jenom tři:-)  Z detailu fotografie je vidět, že to není tolik znát než když se přechází pevnými oky.

Minitaštička má z krátkých sloupků uháčkované ucho pro lepší držení nebo k navléknutí na zápěstí ruky. Řada je z pěti krátkých sloupků do požadované délky. 



12 komentářů:

  1. Moc pěkný obal na mobil sis uháčkovala, praktický a hezký! Vlastně taková minikabelka. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Díky:-) je to praktická věc k snadnějšímu přenášení:-)

      Vymazat
  3. Krásná taštička na mobil :-) Povedla se ti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky - je to z materiálu, co dům dal:-) a zase se mi maličko uvolnilo v syslírně.

      Vymazat
  4. Krásna! Trochu väčšia by bola aj za kabelku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky - větší by se už musela vypodšívkovat a asi by byl vhodnější jiný pevnější materiál.

      Vymazat
  5. Krásná tačtička, myslela jsem, že jde o psaníčko... moc se povedla. Krásné jarní dny, Kája.

    OdpovědětVymazat
  6. Zuzanko tak to je opravdu nádherné pouzdro. Opravdu se ti moc povedlo. Krásný víkend ti přeji. Z❤

    OdpovědětVymazat
  7. Zuzanko, telefon bude jako v peřince! Moc krásné pouzdro!
    Přeji pohodovou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Teda u tohohle bych měl strach, že mi to moc dlouho nevydrží. Já nedám dopustit na ochranné tvrzené sklo Samsung, které si kupuji prakticky na každý nový služební i soukromý telefon. :) Jen teda když jsem měl iPhone, tak to samozřejmě nešlo. Ale ten jsem šéfovi hodně rychle vrátil, protože to evidentně není nic pro mě. ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana