sobota 10. ledna 2015

FOJTOVÁ Věra

při práci knihovnice publikovala básně a povídky v časopisech a novinách, později začala psát detektivní příběhy, tzv. "Vinařské krimi".

Tramín s příchutí krve
Kriminalista Otakar Kuba uvažuje o odchodu do důchodu. Vezme si dovolenou a odjede do svého rodného domu ve vinařském kraji. I zde se stane zločin, v obci je nalezena mrtvá neznámá dívka a detektiv se vrací do práce. Kdo vraždil a proč? Najdou kriminalisté pachatele?

Nevěrné ženy pijí sauvignon
Stejná lokalita, jarní ochutnávka vín, pálení čarodějnic a druhý den nalezená zavražděná mladá žena. Parta kriminalisty Kuby je rozšířena o doktorku psychologie. Dokáží společně vyřešit zločin?

Z pamětí krevních písařů
Autorka převyprávěla knížku Josefa Brauna, kterou objevila v antikvariátě. Původní autor knížky z roku 1886 pátral v archivech a sepsal historicky pravdivé příběhy z doby počátku vlády Habsburků až po bitvu na Bílé hoře. Krevní písaři byli učeni muži, kteří zaznamenávali výslechy právem útrpným. Někteří sepisovali jednotlivé příběhy a připsali i svůj vlastní pohled na věc.

3 komentáře:

  1. Já už si opravdu musím napsat seznam :-) Tahle se mi líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ta se asi četla výborně... Taky mám detektivky ráda. Mávám za vodu M.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle její knihu jsem ještě nečetla, musím napravit, když už pocházíme ze stejné vesnice. Díky za připomenutí. Krásný den Rija

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana