pondělí 25. srpna 2014

Tusal 2014 - stav dne 25. 8. 2014

Dny od minulého novu mi utekly nějak moc rychle:-) - vůbec mi ten čas ubíhá snad kosmickou rychlostí, už bude konec prázdnin a podzimní počasí se nám dnes ráno připomnělo nízkými teplotami a mlžným oparem. Pamatovala jsem si, že dnes musím zdokumentovat své tvoření a stav tusalové skleničky a zde je výsledek.
 

Přiznávám se, že háček ani pletací jehlice se mi v uplynulém období do rukou nedostaly. Nitky a odstřižky jsou z mé spolupráce se šicím strojem:-). Sice jsme chvílemi hledaly společnou "notu", ale po domluvě a částečném rozebrání mi můj letitý šicí kamarád přestal trhat nitě a já mohla dokončit zelenou tašku do Zelené výměny, kterou organizovala Světluška 77. Tašku ani darovanou rostlinku jsem si nevyfotografovala. Ještě jsem šila z bílé látky dárek a jedna jeho část čeká na dokončení - mám to v plánu na zítra a tak snad nezapomenu udělat nějakou fotografii.
 
 
Hodně času věnuji zahradě a společně s manželem a synem začínáme vítězit nad plevelem. Brambory už máme uskladněny, zpracovala jsem úrodu švestek a hrušky už mi manžel také natrhal, chystám se je kompotovat a chutnají nám i hrušková povidla.
 
Volné chvíle věnuji pátrání po předcích ve stažených matrikách a na internetu. Už mám vyčerpanou kapacitu genealogického programu poskytovanou zdarma a tak stále zvažuji placené rozšíření. Musím však uhradit celý rok a nejsem přesvědčena, že bych tak dlouho bádala, tolik materiálu zatím nemám k dispozici. Asi počkám, dokud v archivu nedají na své stránky další matriky v elektronické podobě a pak bych výhod rozšířené verze programu využila.
 
Hezký zbytek prázdnin. Zuzana
 

6 komentářů:

  1. Zuzko on ten čas opravdu utíká nějak rychle, i se mi zdá, že i ten podzim se nějak rychle blíží:-)) Dneska jsem na zahradě pod schodama našla malého ježka, hledal úkryt, no brzo řekla bych.
    Pilná jsi byla, škoda že jsi tašku nevyfotila:-) Já dnes ušila čtyři dětské čepičky a ještě mě čekají zimní:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzko Ty jsi pilná, co všechno stíháš! Klobouk dolu a ještě u toho přečteš tolik knih! Jsi vážně dobrá. Já už tady topím, je zima a leje celý už druhý den. Pomalu je to na teplé ošacení. Já háčkuji, ale Irskou krajku asi posunu. myslím že bych ji ani neunosila. Snad se v té provence trochu ohřeji. Moc Tě zdravím a mávám za vodu! Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Zuzko, pěkně si skleničku naplnila. Jsi pilná. :-)
    Podzim je už asi tu, i kdy moc doufám, že bude alespoň pěkný slunečný.
    hezké dny přeji Helena.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsme na tom podobně - také teď češeme a zavařujeme, takže šití, háčkováni i pletení je odloženo na později. Včera jsme česali jablka a sekali trávník, bylo nádherně - dnes tu je podzimní déšť. Hodně pohody.

    OdpovědětVymazat
  5. Zuzko, ty jsi teda šikulka. zelenou tašku jsem viděla u Jitky moc se ti povedla :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Zuzko, dnes jsem si prohlídla tvůj blog, máš tu krásné věcičky a taky jsem se poučila co je Tusal, opravdu jsem netušila co to je a asi si skleničku založím tady:-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana