neděle 23. února 2014

Chobotnička - háčkovaný přívěsek na klíče

Chtěla jsem si udělat něco pro radost a tak jsem si k hokeji vzala malé klubíčko darovaného zbytkového materiálu a "umotala" si přívěsek na klíče. Před časem jsem v jednom časopisu viděla háčkovanou hračku - chobotničku - a tak jsem se částečně inspirovala a mám originální doplněk ke klíčům:-)


Přízi jsem použila dvojitě (název materiálu neznám), háček velikosti 2,5.
Přidávám rychlý návod, kdybych chtěla háčkovat chobotničku znovu:-)
Nejprve jsem uháčkovala pět řetízkových ok (první jsem nechala hodně volné) a spojila je do kroužku (poutko na zavěšení) a do volného oka uháčkovala šest krátkých sloupků a oko stáhla pomocí volného konce. Dál jsem pokračovala spirálovitě, v další řadě 12 krátkých sloupků (tj. po dvou), potom 16 krátkých sloupků, v další řadě 20 krátkých sloupků. Následující tři řady jsem háčkovala rovně tj. 20 krátkých sloupků v každé. Potom jsem začala zužovat t.j. dva krátké sloupky jsem sháčkovala do jednoho, v osmé řadě jsem měla 16 sloupků a uháčkovanou část jsem vyplnila rounem, v další už bylo 12 krátkých sloupků, končila jsem 8 krátkými sloupky a hned jsem začala háčkovat chapadla t.j. uháčkovala jsem deset řetízkových ok, do druhého oka od háčku krátký sloupek, do dalšího oka polosloupek a pak do každého zbylého řetízkového oka po dvou dlouhých sloupcích (tj. 14), pevný okem jsem chapadlo připojila k dalšímu krátkému sloupku a postup zopakovala ještě sedmkrát.

Pavouk má osm nohou a chobotnice osm chapadel - i ta moje:-)


Opravdu to je malá chobotnička:-)


Už jsem fotografovala při umělém osvětlení, tak přidávám i fotografii s bleskem.


Přeji všem hezký poslední únorový pracovní týden:-)   Zuzana

7 komentářů:

  1. Týýý jo.... to je mrňoulínek:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Veruže je to miniatúra. Na prvej fotke som si vravela, že dosť veľké...ale v porovnaní so zápalkovou škatuľkou... Pekná kľúčenka. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný nápad a je tááák malinká, bude se hezky držet v ruce, takováhle klíčenka. Mávám za vodu Marcela

    OdpovědětVymazat
  4. Zuzanko, ta je roztomilá!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná, malinká chobotnička :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana