čtvrtek 19. prosince 2013

Návod na háčkovanou střapatou kytičku

jsem podle svých poznámek sepsala na přání Lucinky. Před několika roky jsem ho našla někde na netu a napsala si "svůj" postup do sešitu bez uvedení zdroje:-(.
Připravte si přízi a vhodný háček a s chutí do toho:-)

6 řetízkových ok spojíme pevným okem do kroužku
Uháčkujeme 4 řetízková oka *1 dlouhý sloupek a 1 řetízkové oko* opakujeme ještě desetkrát a pak připojíme pevným okem ke třetímu řetízkovému oku z prvních čtyř, vznikne nám tak kolečko tj. 12 dlouhý sloupků oddělených řetízkovým okem.
Krajní řada smyček - *uháčkujeme 18 řetízkových ok a pevným okem ho připojíme k dlouhému sloupku předchozí řady, stejnou smyčku uháčkujeme ještě třikrát mezi dlouhé sloupky* opakujeme po celém obvodu základní řady, tj. celkem 48 smyček
Střední smyčky háčkujeme ze 14 řetízkových ok a pevným okem je připojujeme k dlouhým sloupkům, do každého uháčkujeme dvě smyčky tj. celkem 24 smyček.
Nejkratší smyčky háčkujeme z 8 řetízkových ok do každého dlouhého sloupku tj. celkem 12 smyček.


Koncem příze je možné stáhnout středové kolečko nebo můžeme do středu přišít knoflík. Ze zadní strany přišívám zavírací špendlík.


Háčkuji už hodně let a tak mi spousta věcí připadá samozřejmá. Pokud budete mít jakýkoliv dotaz, ráda ho zodpovím - tedy pokud budu vědět:-)

Ahoj Zuzana

4 komentáře:

  1. Tak takové jsem ještě nikde neviděla. Jsou pěkné.
    Kája

    OdpovědětVymazat
  2. Mám od Zuzanky jednu černou a jednu světlounkou béžovou a musím je taky vyzkkoušet, díky Zuzko za návod! Já je nosím moc ráda a každému se líbí.Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, mohla bych poprosit o vysvětlení, vůbec nechápu, kam se co píchá. Například ta druhá řada se háčkuje do základního kolečka nebo mimo? Nemám s háčkováním až tak moc zkušeností... Děkuji :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana