neděle 29. prosince 2013

Dvě černé háčkované čepice a šála

Když jsem si četla příspěvek na blogu Fizule71 - Třeskutě šik!, ve kterém Lenka zveřejnila návod na háčkovanou čepici, hned jsem věděla, že si ji musím udělat:-). Vhodný materiál jsem doma neměla, zaběhla jsem tedy do galanterie, nakoupila přízi Ladu Luxus, vzala háček a čepice byla za dva večery hotová. 


Skvělý návod, čepice podle něho krásně vyšla, jenom jsem pak na druhou polovinu spodního lemu vzala ještě další slabší háček. Lenko, děkuji za bezchybný návod:-), o který jsi se s námi podělila:-).

Počítala jsem s tím, že si uháčkuji k čepici i šálu a tak jsem koupila celkem čtyři klubíčka. Na čepici mi stačilo necelých deset deka, na šálu byla také spotřeba menší a tak jsem si vymyslela další háčkovanou čepici. Využila jsem na ni způsob zužování podle Fizule71. Háčkovala jsem stejným vzorem a zde je výsledek.


Šála je háčkovaná z dlouhých sloupků pouze za zadní nit a měří něco přes tři metry:-) - vyháčkovala jsem dvě klubíčka a zbytky od obou čepic.



Využila jsem ještě denního světla a s věcmi a fotoaparátem jsem vyběhla ven - černá barva se špatně fotografuje, ale to určitě znáte z vlastní zkušenosti. 


Zima může přijít, už jsem přichystaná:-)

Hezký nedělní večer. Zuzana

8 komentářů:

  1. Zuzko, parádní čapky i šálka. Opravdu už může chumelit. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzanko moc se Ti to povedlo. A Lenička je naprosto dokonalou studnicí nápadů a bezchybných návodů. Měj se moc krásně. Jo a k minulému příspěvku o knížkách. špičkový nápad. Jenom bod jedna by pro mě byl nereálný. V angličtině bych si tedy opravdu nepočetla. :-( Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám čepici od Lenky také v plánu uháčkovat:-) Ta Tvoje se ti moc povedla! Druhá čapka a šálka je též perfektní, zima tě nezaskočí;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ty vypadají super, obě čepice i třímetrová šála. Zuzuko, musí být nějaký speciální materiál? Chci ji také zkusit tu první, ale i ta druhá se mi líbí, tu jsi také sešívala nakounec, nebo háčkovala vcelku? Chválím Tě moc, jsi pilná jako včelička. Mávám za moře Marcela

    OdpovědětVymazat
  5. ty jsou pěkný :) a je super,že nejsem jediná, kdo musel třeskutě šik mít hned taky :) mám béžovou a k ní šalamounův šátek....

    OdpovědětVymazat
  6. Teda ty jsi Zuzanko šikulka, já nerada z černé i háčkuju, ale z Lady to by možná šlo...

    OdpovědětVymazat
  7. Prosím o návod na černou čepici a šálu.Děkuji Maxová na mejl zmaxova@email.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana