neděle 15. září 2013

Co se starými háčkovanými dečkami?

Postupně přebírám svoji "syslírnu" a často hledám další využití pro odložené věci. Před časem mi švagrová přivezla háčkované dečky po své mamince. Všechny by se musely vypínat a mám svých dost, tak co s nimi? Nejprve jsem je vyvařila, ale některé zůstaly zažloutlé či se stopami rzi od špendlíků po vypínání. Tak jsem je přebrala a část zkusila obarvit v černém čaji. S výslednou barvou jsem spokojena. Ty větší a velké nebo hodně malé jsem nechala čekat  v krabici a za dlouhých zimních večerů je postupně vypnu a třeba našiji jako aplikace na ubrus či polštář.


Co se venku ochladilo, tak se kocour drží v bytě a jak zjistil, že chci fotografovat, začal si vynucovat pozornost.

Řezací desku jsem si položila na koberec k balkonovým dveřím, kam ještě svítilo zapadající sluníčko.

Vzpomněla jsem si, že jsem před nějakou dobou na jednom blogu /ještě si tak pamatovat, který to byl/ viděla dečky použité jako pytlíčky na voňavé bylinky. Ráda si dávám mezi prádlo mýdlo a tak jsem vzala stužky a velkou jehlu a zde je výsledek.



Já jsem pořád tady, proč mě nepohladíš?



Před lety vyráběla jedna firma i mýdla kulatá, pokud by se dalo sehnat i nyní, byl by výsledek ještě lepší:-)


I tahle dečka je obarvená v čaji.

Tak jsem k háčkovaným sáčkům na mýdlo viz. http://koralkydnu.blogspot.cz/2012/09/hackovane-sacky-na-mydlo.html snadno a rychle vyrobila další voničky mezi prádlo. Tímto děkuji "neznámé" blogerce za inspiraci:-)

Hezkou neděli. Zuzana

11 komentářů:

  1. Skvělý Zuzi, jsi šikulka, ty pytlíčky vypadají parádně!

    OdpovědětVymazat
  2. To je krasne romanticke , mydielko ovalne si mozes spravit domka :) super si to vymyslela aj pomocnikovi sa to paci :))
    paaaaaaaaaaaaa
    Mirka

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, tohle si taky pamatuju z nějakého blogu..Ale z jakého..? Jsem na tom stejně:))) Taky mám nějaké dečky schované a taky ubrusy, ale ty jsou asi pletené, no úžasné a pořád nevím, co s nimi. Už jsem viděla hodně nápadů, ale pořád váhám, protože kolikrát jsou to nápady "stříhané" a to je mi zas líto...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Něco mi v paměti uvízne, ale pak to nedokážu najít. Jeden čas jsem si psala odkazy do sešitu, ale pak jsem stejně hledala a hledala. Moje nové využití deček má tu výhodu, že kdykoliv mohu stužky vytáhnout, dečky vyprat a vypnout..... I když to asi nehrozí. Mám ráda mýdlo mezi prádlem a nyní mám jedno v každé poličce i zásuvce:-) ahoj a ráda tě zde znovu "uvidím". Zuzana

      Vymazat
  4. Zuzi, krásný - pořád se chystám uháčkovat pytlíčky na mýdla do skříní a pořád se k nim nemůžu dostat. Teď budu mít obratem vyřešeno :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Zuzko, moc dobrý nápad. Také mám doma dečky z dědictví. Určitě vyzkouším mýdélkové košíčky. M.

    OdpovědětVymazat
  6. Díky všem za milé komentáře a motivaci k dalšímu tvoření:-) Zuzana

    OdpovědětVymazat
  7. Hoola guapa, vengo a devolverte la visita y me quedo por aqui! son unas bolsitas romanticas y preciosas! me gusta todas las cositas que haces,
    un beso

    OdpovědětVymazat
  8. tohle je naprosto báječný nápad. Alespoň vím, co budu dělat s přebytečnými dečkami. Děkuji :) L

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana