středa 28. srpna 2013

Co dělám?

Stále něco a stále to nikde není znát /tedy já mám takový pocit/. Mám týden dovolené a včera k večeru jsme s manželem vyorali a vybrali dva řádky brambor, třetí jsem si nechala na dnešek.


V poledne mi manžel vyoral další a tak jsem celé odpoledne byla na zahradě. Později se přidal syn a  spolu jsme vyorali a vybrali zbytek. Teď necháme brambory na vozíku vyschnout a později je přebereme a uskladníme. 


S úrodou v letošním roce plném extrémního počasí jsme spokojeni. Brambory jsou menší, ale je jich dost a nejsou ani nakažené. 


Vloni nás trápili drátovci, ale aplikovali jsme na zahradě dusíkaté vápno a hlízy jsou letos v pořádku. Našla jsem jenom několik vykousaných od myší. Rozbil se nám traktůrek domácí výroby a tak se manžel po návratu z práce pustil do jeho opravy. A protože je šikovný, tak je motorový pomocník opět funkční.

Ještě jsem zkulturnila jahody, práce na zahradě snad vůbec nekončí.

Přemýšlím, který z nápadů mám vyrobit jako dárek do Květinové výměny. Moje představa nabírá stále více na konkrétnosti.

Koupila jsem si přízi a začala z ní háčkovat halenku, vybraný vzorek by měl velkou spotřebu a tak jsem párala. I druhý nápad jsem už dvakrát měnila - co jeden den uháčkuji, další rozpářu - ale snad už se mi podařilo trefit se a bude to konečná varianta.

Ještě jsem vymyslela hádanku:-), jdu změnit nastavení komentářů a přeji hodně štěstí při hledání odpovědi.

Ahoj Zuzana

8 komentářů:

  1. Taky mám takový pocit.... Pořád něco a nikde to není znát:-)))
    Máš ale opravdu trpělivost .... háčkovat... párat... háčkovat .... jsem zvědavá co z toho nakonec vyleze:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Brambory miluju, hned bych si dala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brambory máme rádi na všechny způsoby a manžel by řekl, že nejlepší jsou přefiltrované přes prase:-) Asi tak dvakrát ročně peču tenké placky, tak o nich někdy napíšu příspěvek.

      Vymazat
  3. Tak to věřím, že sezonní práce na zahradě nikdy nekončí. Mám stejný problém. Na jedné straně začnu a než dojdu na druhou, tak můžu začít od začátku. A to ani nemáme brambory.:-) Ale když nemám zrovna zablokovaná záda, tak mě ta práce baví. :-)
    Tak přeji krásnou dovolenou. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, já nemám na zahradu moc času a vím, že spoustě věcí nerozumím. Všechno jsme už zredukovali na minimum a i tak je toho hodně. Je to jak píšeš, stále znovu a znovu.

      Vymazat
  4. Zuzko, taky mám pocit, že se motám stále do kola. Celý den něco dělám, ale není to nikde vidět. Zavářím okurky, konzervuju rajčata a na zahradě bojuju s plevelem. A večer, alespoň chvilku šít pro radost.
    Brambůrky máte moc pěkné.
    Už se těším na obrázky halenky.Jsi moc šikovná "háčkařka".M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už večer nemám na nic sílu, ještě tak projít blogy. V týdnu vstávám v pět a tak chodím brzo spát. S úrodou jsme spokojeni, soused mi včera říkal, že vyberou to, co zasázeli. Na jídlo a na na krmení pro slepice nám úroda vystačí. I velikost je ta správná na vaření. Když byly děti malé, měly rády dlouhé hranolky z těch největších brambor. Dnes už je vlastně vůbec neděláme, snad tak dvakrát ročně. Zase ráda peču brambory ve slupce s česnekem a někdy je posypu kořením na americké brambory. Ahoj Zuzana

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana