V sobotu jsem přemýšlela, co v tom teplu k obědu. Pak jsem si uvědomila, že jsem už dlouho nevařila kmínovou polévku podle receptu své babičky. Připravím si světlou jíšku a přidám do ní větší lžíci kmínu a ještě maličko zapražím. Zaliji teplou vodou, osolím a povařím. Vývar přecedím, přidám nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a chvíli nechám vařit. Do polévky rozklepnu částečně rozmíchané vajíčko (či dvě) a nechám ho ztuhnout. Ze zbylého pečiva jsem připravila pár krutónků, ale nejsou nutné. V zimě polévku někdy zjemním trochou smetany.
Polévka je jednoduchá, rychle uvařená a nám chutná:-) Zuzana
Kmínová se u nás neujala .... no jo, mám rozmlsané strávníky:-)))
OdpovědětVymazatTo já na kmínové společně s fazolovou a haluškami vyrostla :o) asi ji zkusím také uvařit, hned jak opadnou vedra. Krásné léto :o)
OdpovědětVymazatDíky za tip, vyzkouším ji. Co teď o prázdninách pořád vařit, s tím si lámu hlavu. Aby to bylo co nejrychlejší a přitom dobré.
OdpovědětVymazatZuzko, i moje babička jí vařila, moc děkuji za připomenutí!
OdpovědětVymazatPohodový večer přeji, Helena