pátek 4. září 2015

Moje čtení v roce 2015 - shrnutí za srpen

Od začátku letošního roku do konce měsíce srpna jsem přečetla již 53 knihy, v tomto počtu není zahrnuta odborná literatura týkající se například genealogie, bydlení, zahrady.....
Za měsíc srpen jsem stačila dočíst 8 různých děl. Od Noaha Gordona to byly knihy Rabbi a Tajemný diamant, které se zabývají židovskou problematikou. Toto téma mne začalo zajímat, protože možná mám v krvi a miničástečku té židovské. Zatím čekám na další matriky a potvrzení této skutečnosti, nyní vycházím z původu jednoho dohledaného příjmení ze strany mého dědečka.
K doplnění informací z dob minulých mi pomohla i knížka Jiřího Šimona Ukradený domov. Něco podobného prožívali i moji předci a členové rodu mého manžela.
Hodně jsem přemýšlela o osudu chlapce v příběhu nazvaném Měsíční kámen od autora Sjón.
Průběžně aktualizovaný přehled přečtených knížek můžete najít v prvním příspěvku "Velké čtení v roce 2015". 
Pod štítkem "Knihovnička" jsou uvedeni autoři či autorky, u těch "dřívějších" postupně doplňuji přečtená díla.  Jednotlivé příspěvky v této rubrice jsou řazeny podle dne vytvoření, víc by mi vyhovovala možnost seřadit je podle abecedy - třeba to jde, ale zatím jsem nepřišla jak na to.

4 komentáře:

  1. Zuzko, máš můj obdiv. Co Ty toho zvládneš! Těšila jsem se do důchodu, jak si budu číst. Ale přečtu méně , než když jsem byla zaměstnaná.
    V knihovně si půjčuji dle Tvé přečtené knihovničky. Vždy je to dobrá trefa. Posílám pozdrav. Marie
    PS: jak rostou papričky ?

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzanko, jsi dobrá :-)) Já za tebou nejspíše zaostávám :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pane jo, ty jsi neuvěřitelná čtenářka ..... mě zbývá čas jen v čekárně u doktora, to už jsem snad i ráda, že chodím na kontroly jednou měsíčně:-))))

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé tipy na knihy. Gordona můžu. Já teď čtu Temple Grandin - Jak to vidím já a "Prečo skáčem" - Naoki Higašida.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana