úterý 13. června 2017

FULLEROVÁ Alexandra

 sa narodila ako tretie dieťa v rodine Fullerových, má ešte dvoch mladších súrodencov. Alexandra sa až do svojej 18-tkydelávala v Zimbabwe - najprv na malej vládnej internátnej škole v blízkosti rodinnej farmy, a neskôr na súkromnej dievčenskej ​​internátnej škole v Harare. 
Aj keď žiadna jej kniha je nie vyslovene politicky orientovaná, Fullerová tvrdí, že všetko, čo robíme je politické - počínajúc rozhodnutím, čo si ráno oblečieme na seba, až po slová, ktoré sa odvážime vysloviť.
V Afrike sa vo veľmi mladom veku ocitla v blízkosti smrti a čelila realite smrti, preto všetko, čo v živote zažila, premieta aj do svojich kníh. Jej diela sú prekvapivé, niekedy kúsavé, humorné, a práve preto je jej práca taká úspešná.

(text je z internetu)

Než přijdou deště
Memoáry Alexandry Fullerové jsou víc než jen příběhem o rozpadajícím se manželství. Autorka vypráví, jak v dětství žila na farmě v bývalé Rhodesii a jako mladá žena se cítila být spíš Afričankou, ač jí v žilách koluje britská krev. Předkládá bystré úvahy a originální postřehy skvělé pozorovatelky zažívající kulturní šok poté, co se z Afriky přestěhovala do Ameriky. A v neposlední řadě opěvuje krásu, divokost a bezprostřednost milované africké vlasti. Text se valí jako rozvodněná Zambezi – nechte se i vy strhnout proudem poutavého vyprávění!
(text je z internetu)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana