čtvrtek 23. července 2015

Franklinová Ariana

je žurnalistka, která se po svatbě s novinářem vzdala své profese a usadila na venkově, kde začala psát knížky. Při své literární tvorbě využívá znalosti získané studiem dějin středověku.

Labyrintem smrti
Adélie, středověká lékařka ze Salerma, řeší vraždu královy milenky.

Vykladačka smrti
Kdo brutálně vraždí malé děti? Do Anglie přijíždí Adélie spolu se svými přáteli a začíná pátrat po vrahovi.

Relikvie mrtvých
Lékařka Adélie hled důkazy o smrti krále Artuše.

Vrahova modlitba
Adélie doprovází princeznu Johanu na její cestě na svatbu s králem Vilémem Sicilským. V královském průvodu jsou i její přátelé, jenom dceru musela nechat jako zástavu svého návratu na královském dvoře Jindřicha II. Kdo z cestujících působí Adélii a jejím blízkým problémy? Poznají toho, kdo jí usiluje o život?

Město stínů
Období velké hospodářské krize v Německu, mladá židovka Ester pracuje pro knížete Nikolaje, který chce vydávat za carskou dceru chovanku ústavu pro choromyslné. Proč umírají násilnou smrtí lidé z jejich okolí? Jak se bude vyvíjet vztah Ester a mladého detektiva, který vyšetřuje vraždy?
Zajímavé rozuzlení příběhu - i když to dopadlo tak, jak jsem si myslela a docela na začátku knížky:-)
Zaujal mne popis života v hospodářské krizi, povídání o pogromu, postupné posilování pozice nacistické organizace, příběh končí v den, kdy byl Hitler jmenován říšským kancléřem.

S dcerou Samanthou Normanovou napsala svůj poslední román:
Statečná srdce
Mnich unese a znásilní dívku, které se později ujímá lučišník Gwil. V přestrojení za chlapce ji vycvičí na lučišníka a putují ve stopách mnicha. Osud je spojí s císařovnou a společně se ukryjí na hradě, který je později obklíčen. Kdo je záhadný mnich a jak vše dopadne?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana