pátek 21. února 2014

Háčkovaná šálka s knoflíky

Před nějakým časem jsem na zahraničním blogu "fiberflux" viděla háčkovanou šálu se dvěma knoflíky. Líbila se mi hlavně její variabilnost a tak jsem si uložila obrázek. Nedávno jsem "hrabošila" ve své syslírně a našla zbytek hnědé příze Loreta (asi od švagrové). Když jsem minulou neděli přemýšlela, co dokončit nebo zpracovat v rámci akce Dodělávky 2014, dala jsem si obě informace dohromady, došla pro materiál, vyhledala uložený obrázek a vzala do ruky háček. Loretu jsem použila dvojitě, háček č. 5-5 a za několik hodin bylo hotovo. Šála je široká 19 centimetrů, na délku měří 104 centimetry. 


Háčkovala jsem na šířku pět skupinek (2 dlouhé sloupky, 2 řetízková oka, 2 dlouhé sloupky) vždy pod řetízková oka předchozí řady. Šálka má 45 řad a knoflíky jsem vyhledala ve své "sbírce".


Druhý způsob nošení:-)


Za šálky jde vytvořit nákrčník:-)


Určitě vymyslím i další způsoby zapínání:-)

Spotřeba byla malá a tak jsem uháčkovala ještě i nákrčník:-) - viz. další příspěvek. 

6 komentářů:

  1. Vypadá moc hezky Zuzko a líbí se mi to, že lze nosit na víc způsobů. Určitě ji také zkusím. Hezký podvečer M.

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzko, super šálka. Taky se o to pokusím. Přeju Ti pěkný víkend.M.

    OdpovědětVymazat
  3. Ta hnědá je krásně čokoládová. A velikost je velmi praktická. Zahřeje tam, kde je potřeba a neplete se jinde. Těším se i na nákrčník. A co nějaké návleky?
    Krásný víkend přeji,
    Kája

    OdpovědětVymazat
  4. Jsi šikulka:-)) Šálka je krásná :-))

    OdpovědětVymazat
  5. tak to vypadá hezky - právě sháním, nějaký návod na zbytek mohéru -přemýšlela jsem nad šálou,ale toto vypadá ještě líp :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana